Vacatures
0183 - 50 71 50
Polyester werker
Nieuws
Onderhoud voor Blozers
Poly-products-content-Blozers

Op het Oosterdokseiland in Amsterdam staat een kunstwerk van Marjet Wessels Boer. Zij won daarmee de wedstrijd voor een duurzaam illuminatie object. Overdag pronken ODE’s Blozers met hun zonnecellen op het lifthuisje bij de fietsenstalling. De Blozers zijn toe aan een onderhoudsbeurt: ze zijn verkleurd en hebben schade opgelopen.


De objecten zijn gemaakt van epoxy, versterkt met glasvezels. Zij verzamelen gedurende daglicht energie om die ’s avonds af te staan aan LED-verlichting.


Blozem

‘s Avonds worden de Blozers actief en blikken twee LED-spots langzaam links en rechts. Het lijf van de Blozers licht normaal gesproken wit op, alsof ze gloeien. Wanneer een fietser de stalling betreedt, ontstaat een kleurrilling: een blozing! De kleur verandert met het seizoen.


UV-resistentie

Wij hebben de kunstobjecten naar onze werkplaats gebracht. Daar krijgen ze een opknapbeurt. We verwijderen de eerste huid en brengen een nieuwe laag glas en polyester aan. Die heeft een goede UV-resistentie en een verse laklaag. Zo kan het geheel weer, stralen met de verlichting die erin is aangebracht!

 

Wilt u meer informatie over onze ervaring met onderhoud aan glasvezelversterkte objecten? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings