Vacatures
0183 - 50 71 50
onderwaterwerk
Nieuws
Onderwaterwerk deel 2!
onderwaterwerk

Ons werk aan gemaal de Helsdeur in Den Helder is in inmiddels in de tweede fase. Begin november is het werk hervat: de overige zoutschotten worden onder water geplaatst.

 

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier,  realiseren wij de werkzaamheden bij boezemgemaal de Helsdeur in twee fases. Fase 1 is al afgerond. Onderaan dit artikel vind je de links naar de werkzaamheden die we in fase 1 hebben uitgevoerd. Op 1 november zijn de werkzaamheden weer gestart voor fase 2. De belangrijkste functie van de twintig schotten is het bestrijden van de zouttong die bij het schutten van de sluis het land indringt. Om dit te voorkomen hangt vier meter onder water een veertig meter lang composieten zoutschot.

 

Onder water

De activiteiten boven water zijn beperkt: de aanvoer van de nieuwe schotten en de afvoer van de oude schotten. De klus wordt onder water geklaard! Onze projectpartner en onderaannemer Maksor boort 240 gaten in het beton, plaatst chemische ankers en maakt onderlinge verbindingen. Dit proces verloopt via een dagelijkse precisie planning. In de avond treedt het gemaal weer in werking, om het waterpeil te beheren. Dit project is een mooi voorbeeld van wat wij bedoelen met het leveren van een totaaloplossing!

Boezemgemaal

De Helsdeur is een boezemgemaal in Den Helder. Het gemaal, dat in 1973 in bedrijf ging, slaat het water van de Schermerboezem uit op Het Nieuwe Diep, dat in open verbinding staat met de Waddenzee. De Helsdeur is vernoemd naar het diepste punt van het Marsdiep.

Fase 1: 
Project gestart
Werk in uitvoering

Film van het proces

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings