Vacatures
0183 - 50 71 50
Polyester werker
Nieuws
Onderhoud wildwaterbaan De Huttenheugte
Wildwaterbaan centerparcs huttenheugte

Edwin Verschoor is als uitvoerder buitenwerkzaamheden betrokken bij het onderhoud aan wildwaterbanen. Poly Products heeft namelijk alle wildwaterbanen van Center Parcs onder beheer en onlangs is ook de baan van De Huttenheugte in Drenthe flink opgeknapt door een groot onderhoud. Dit is binnen twee weken afgerond en op 5 juni konden de bezoekers weer soepel door de baan.


Strak schema

Elke vijf tot acht jaar heeft een wildwaterbaan onderhoud nodig door slijtage aan de baan. Iedere dag opnieuw maken veel mensen met plezier gebruik van de baan en het is ook daarmee één van de populairste waterattracties van het Aqua Mundo. Dit vereist goede afstemming volgens onze uitvoerder Edwin: “Het onderhoud moet in een strak schema gedaan worden, zodat de wildwaterbaan zo kort mogelijk buiten gebruik is. Met alle partijen wordt van tevoren een schema opgesteld, zodat zo efficiënt mogelijk iedereen zijn werk kan doen. Niet alleen Poly Products is bezig, maar ook bijvoorbeeld een bedrijf om alle lampen te vervangen. Het voordeel is dat we met een vast kernteam werken, maar ook Center Parcs zelf en de aannemer hebben vaak hetzelfde team. De afstemming en communicatie verloopt daardoor heel soepel.”


Vernieuwd glijplezier

Het glijplezier van alle bezoekers is na het onderhoud weer optimaal. Veel factoren zijn van invloed op de slijtage. Het onderhoud aan de wildwaterbaan in De Huttenheugte duurde zoals gepland net iets korter dan twee weken. Edwin legt uit wat de werkzaamheden inhielden: “Eerst wordt de baan gestraald en voorbereid voor het aanbrengen van de nieuwe polyester laag. Deze laag bestaat uit twee glaslagen en een vlieslaag. Op het laatst wordt de baan afgewerkt en van een coating voorzien. Het bijzondere aan de baan in De Huttenheugte was dat deze halverwege uitkomt in een grot. De wanden van de grot zijn opnieuw gecoat en hebben weer een frisse en nette uitstraling.” 


Binnen en buiten

De wildwaterbaan kent een binnen- en buitengedeelte. Binnen is het een stuk warmer en daarom werd aan dit gedeelte ’s nachts gewerkt. Toen dit was afgerond werd het buitengedeelte onder handen genomen. Uiteindelijk is het groot onderhoud zonder problemen en binnen de gestelde tijd uitgevoerd. Een prestatie om trots op te zijn. Twintig jaar ervaring in het onderhoud van wildwaterbanen heeft als voordeel dat Poly Products en onze specialisten veel expertise hebben opgebouwd en goed op elkaar zijn ingespeeld. Edwin vult aan: “Inmiddels heb ik al veel onderhoud aan wildwaterbanen verricht. Van tevoren kan ik daardoor al goed mogelijke knelpunten inschatten, waardoor de vertraging minimaal is.”

 

Bekijk voor inspiratie ons portfolio voor nog meer beeldmateriaal van het onderhoud van wildwaterbanen of neem contact met ons op! We vertellen graag meer.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings