Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
In detail 3D-geprinte Dodge
Dodge van Gort

Gabriël Gort, van Atelier Gort uit Werkendam, heeft al voor diverse projecten samengewerkt met Poly Products. Hij was bijvoorbeeld betrokken bij ‘Beelden aan Zee’, ons kunstenaarsavontuur aan de Belgische kust. Ook hielp Gabriël ons uit de brand bij de renovatie van het ‘Meisje op het stokpaardje’.

Atelier Gort begeeft zich naast ontwerpen en herstelwerk, voornamelijk op het terrein van decorbouw.

 

Voortdurend in ontwikkeling

“Een wereld waarin doorgaans nog op conventionele wijze wordt gewerkt”, vertelt Gabriël. “Met veel handelingen, onzekere factoren en veel afval als gevolg. Door mijn eerdere projecten samen met Poly Products, ben ik goed bekend geraakt met de mogelijkheden van 3D-printen. Die mogelijkheden zijn groot, efficiënt én zijn voortdurend in ontwikkeling!”

 

Millbrooks

Gabriël: “Mijn verzoek aan Poly Products voor het uitwerken van deze specifieke opdracht was dus logisch. Dodge dealer Millbrooks uit Nuland had mij een aantal jaar geleden al eens benaderd voor het opvallend decoreren van hun gevel. Toen kreeg ik al het idee de neus en cabine van een oude Dodge uit 1940 ‘uit’ de gevel te laten rijden. 3D-printen was nog minder bekend en een echte oude Dodge was onvindbaar of onbetaalbaar. Het idee werd weer actueel toen het pand van Millbrooks door brand deels werd verwoest.”

 

Printbare onderdelen

“Voor de wederopbouw benaderde Millbrooks mij opnieuw voor het ontwerp van hun gevel”, vervolgt Gabriël. “Inmiddels was ik bekend met de mogelijkheden van 3D-printen en ben ik aan het ontwerpen gegaan. De digitale bestanden heb ik vervolgens gedeeld met Joppe Spaans. Hij is de 3D-print expert van Poly Products. Mijn bestanden heeft hij vertaald naar printbare onderdelen. De uitdaging was zonder verlies van details de onderdelen te printen. Details zijn bijvoorbeeld de naad van de motorkap, of een raamrubber.”

Detaillering

Gabriël: “Die details betreffen vooral mijn esthetische eer als kunstenaar, want de Dodge hangt op vier meter hoogte! En ik wil kijken hoever je met die detaillering kunt gaan. In het ‘slicen’, de stap tussen modelleren en printen, valt wat dat betreft nog veel te ontwikkelen in 3D-printen. Mijn opdracht was het creëren van een ‘oude look’: in de nabewerking heb ik daar veel werk aan gehad.”

 

Kracht van samenwerken

“De kracht van onze samenwerking”, concludeert Gabriël, “is dat we elkaar heel goed aanvullen. “Met mijn ontwerpen en brede ervaring als decorateur probeer ik een beleving te creëren. Joppe voegt daar veel technische kennis aan toe. Het is zeer inspirerend dat het resultaat daardoor groter wordt dan de som der delen. Wat mij betreft is deze opdracht dan ook het begin van een intensievere samenwerking. En Poly Products is gewoon een prettig bedrijf! Iedereen is behulpzaam, ik kan altijd terecht met vragen en ze denken met mij mee.”

 

Enthousiast
De Dodge is bijna klaar. Gabriël: “Hij is nagenoeg afgewerkt, nadat de eerste onderdelen twee maanden geleden uit de printer kwamen. Volgende week donderdag wordt de Dodge geplaatst. Tijdens het traject heb ik de opdrachtgever met foto’s op de hoogte gehouden van de voortgang en daar was hij al erg enthousiast over!”

 

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van onze kennis op het gebied van 3D-printen? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings