Vacatures
0183 - 50 71 50
terugblik teamuitje 2021
Nieuws
Highlights 2021
Highlighst van Poly Products in 2021

We blikken terug op een aantal hoogtepunten die we als Poly Products in 2021 hebben beleefd!

 

Zoutschotten Den Helder

Het vervangen van het 49 jaar oude composieten zoutscherm’ bij gemaal de Helsdeur! Het veertig meter lange scherm hangt tussen vier en acht meter onder water en zorgt dat zout water wordt afgevoerd naar zee, in plaats van landinwaarts te trekken. 

Op basis van de originele tekeningen zijn wij de bouw van de enorme mal gestart waar de twintig delen in gemaakt worden. Door ons hechte netwerk kunnen we snel schakelen: een nieuwe mal, de juiste materialen, de productie en zelfs de plaatsing onder water door duikers is door ons verzorgd.

 

3D-Printers

Ruim twee jaar maken we gebruik van een groot formaat 3D-printer: met een printoppervlak van 4 x 2 x 1.5 meter één van de grootste van Europa. Printen op grote schaal biedt ongekende mogelijkheden. Of het nu gaat om eindproducten voor je project, of mallen en productkernen voor de composietindustrie. Met de CFAM Prime is elke vorm te maken. 

Nu hebben we sinds kort onze 3D-printmogelijkheden uitgebreid: onze tweede industriële 3D-printer! Met een printformaat 1.1 x 1.1 x 0.8 meter iets minder groot. We kregen meer aanvragen dan we konden printen. Met name in het middelgrote volume en detail-printwerk. Na diverse proefprints, hebben we gekozen voor de EXTREME 3000 PRO van Builder 3D Printers

 

Detos

Van de woeste zee op de Maasvlakte tot de verstilde polders met hun gemalen: de mogelijkheden van onze Detos behuizingen worden steeds breder erkend! Daarom maken we van de gelegenheid gebruik een aantal recente hoogtepunten op een rijtje te zetten. Met onze duizendste Detos als kers op de taart!

 

Turntable

Ter ere van Rotterdam Ahoy’s vijftigjarige bestaan hebben wij meegewerkt aan een muzikaal cadeau voor de stad. Omgevingsbureau Arttenders was gevraagd een opvallend baken voor het Ahoyplein te ontwikkelen. In samenwerking met kunstenaar Jonas Vorwerk is het idee voor de Turntable ontstaan. Dit is een interactieve installatie in de vorm van een draaischijf. Zodra de Turntable in beweging wordt gebracht, speelt audio af en licht de schijf op. Door slimme sensor- en softwaretechnieken beweegt het tempo van de audio mee met het tempo van draaien. Toen het idee eenmaal was uitgewerkt, kwamen wij in beeld voor de realisatie van het kunstwerk. We hebben een doorzichtige, gele plaat ontwikkeld: de draaischijf van de Turntable. De eisen: licht doorlatend, sterk en niet te zwaar. Onze oplossing: een licht opake doorschijnende plaat van negen millimeter dik. Met als groot voordeel dat deze plaat uit delen bestaat, waardoor lichte montage en verplaatsbaarheid mogelijk is.

 

Kunstwerken

Andere hoogtepunten uit 2021 zijn het unieke kunstwerk van kunstenares Goshka Macuga wat we hebben gerealiseerd: een groep beelden op een sokkel tonen een klein familie tafereel. De imposante afmetingen met een totale hoogte van zes meter maken het een indrukwekkende verschijning aan de promenade van Nieuwpoort (België). Ook van het ‘kunst-front’ komt ‘Mannes’. We hebben de zes meter hoge hond, opgetrokken uit accoyahout over een stalen frame, gerenoveerd in opdracht van de gemeente Assen. Mannes vertoonde sinds enige tijd doffe plekken. Het kunstwerk uit 2018 is niet door ons gemaakt, maar wij zijn als expert ingeschakeld om de laklaag te herstellen. 

 

Teambuilding

Tot slot mag ons teambuilding-uitje niet onvermeld blijven! We waren er als de kippen bij toen de maatregelen het weer toelieten: met een Amerikaanse schoolbus zijn we naar Fort Lunet in Raamsdonksveer gereden. Daar hebben we een tuktuk-toer gemaakt én spelletjes gedaan!

 

We zijn trots op onze successen van 2021. Op naar een even succesvol 2022!

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings